В Івано-Франківській ОДА працює “жіночий насильник” відносно якого відкрито кримінальне провадження (відео+докумети+фото)

Відео-новини, Здоров'я, Кримінал, Новини, Суспільство

Перед Новим роком ЗМІ вже повідомляли про черговий інцидент в Івано-Франківській ОДА, коли керівник Юридичного департаменту Ігор Темех зі своїм колегою юрисконсультом на третьому поверсі за кілька метрів від кабінету голови обладміністрації перешкоджали законній професійній діяльності журналістів, штовхалися порвавши при цьому Ростиславу Гудзінському куртку, а в жінки Ірини Василишин вирвали з рук телефон на який вона здійснювала відеозапис у відповідності до редакційного завдання.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ. 

Виявляється це вже не перший випадок, коли цей юрист і адвокат застосовує силу до жінок*. Попри очевидний злочин місцева поліція відмовила журналістам у внесенні заяви про перешкоджання їх професійній журналістьській діяльності і побиття чиновником до ЄРДР, мабуть, не бажаючи зв’язуватися із високопоставленим клерком та тою, хто за ним стоїть?..

В Україні прийнято за поводом і без нього ганити суддів, онак на відміну від поліції слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Бородовський С.О. бодай частково таки задовольнив скаргу Ростислава Гудзінського і постановив 29 грудня 2021 року зобов’язати Івано-Франківський РУП ГУНП в Івано-Франківській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості на підставі скарги від 23.11.21р. Тож тепер журналістам і громадськості залишається взяти на свій контроль, щоб “доблесна” поліція традиційно не “злила справу у каналізацію”.

Нагадаємо, вже згаданого 23 грудня 2021 року в Департаменті охорони здоров’я ІФ ОДА відбувалося без належного повідомлення громадськості та ЗМІ засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади гендеректора КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня» (найгрошовитішої медустанови краю на час пандемії), що при новій голові ОДА стало традиційним.

Згідно заяв громадськості, що підтверджено журналістським розслідуванням газети Голос ІФ дещо раніше сумнівно обраний директор департаменту намагався пролобіювати на цю ваканту посаду свого товариша, який попри сумнівність поданих ним на комісію документів, таки, як і передбачалося, “переміг”

До теми: Лідери ветеранських та волонтерських організацій скаржаться на непрозоре призначення керівника ДОЗ в Івано-Франківській області

Обличчя Президента на Прикарпатті – «непрофесіоналізм» та «корупція» або «Черговий лист до Президента припинити корупцію в ОДА на Прикарпатті» (відео+фото+документи)

У одного із претендентів на посаду директора інфекційної лікарні може бути підроблений стаж роботи (відео+фото+документи)

Незважаючи на порушення конкурс відбувся: відомо прізвище “переможця”, який може очолити Івано-Франківську обласну інфекційну лікарню

Корупційний конкурс у медицині Прикарпаття. “Невпихуйте, невпихуєме”, – казав класик української політики Іван Плющ (відео+фото+документи)

«Великі фальсифікатори» або «корупціонери рвуться до влади»! (документи)

Тож, щоб завадити ЗМІ мати можливість висвітлити на загал свої сумніви щодо об’єктивності і прозорості конкурсу на комісію в якості “важкої артилерії” прибув керівник юридичного департаменту Ігор Темех в супроводі свого помічника і попросив єдиних присутніх  журналістів Голос ІФ вийти акредитуватися. Коли ж, мабуть, більш юридично свідуща секретар ДОЗ ОДА сказала, що акредитації не потрібно, Ігор Темех оголосив журналістів пройдисвітами й самозванцями, назвавши їхні посвідчення фальшивками, попри це зізнавшись, що вже читав і дивися на їхньому офіційному сайті критичний сюжет про невігласів з Івано-Франківської ОДА, які порушують Закон та грають цирк “Шапіто”…. Заодно з сюжету цей юрист дізнався і нове для себе слово “невіглас”, яке йому дуже сподобалося.(є підозра, шо саме за один з таких сюжетів місяць до цього й було скоєно зухвалий напад на редакцію газети Голос ІФ.

Відео перешкоджання професійній журналістській діяльності в ІФ ОДА від Голос ІФ:

А далі, як уже вище згадувалося, в одного журналіста порвана куртка, а ось журналістку цей юрист і адвокат ще встиг, як вона зізнається, облапати за інтимні місця, залишити їй на згадку про себе кілька синців, та телефон, який сперше у неї відібрав, а потім повернув розуміючи, що буде затриманий на місці вчинення злочину.

Викликана Ростиславом Гудзінським на місце події в ОДА поліція тільки розвела руками. *Але завдяки викладеному журналістами відео, яке їм вдалось тоді зняти, громадяни упізнали в Ігорю Темеху того самого бороданя у кепці і масці, який під час т.зв. “рейдерського захоплення” найбагатшого ДП області “Дороги Прикарпаття” вдарив юристку підприємства, принужуючи при цьому словесно її честь та гідність (02.51 хв .відео).

Тоді, наприкінці липня 2021року, нинішній голова юридичного департаменту ОДА, намагаючись вирвати із рук жінки документи про призначення новим керівником підприємства особи, яку називають сином коліжанки тоді щойно призначеної керівником Івано-Франківщини Світлани Онищук, теж повів себе грубо із жінкою-юристом. При цьому Ігор Темех називаючи себе “радником голови ІФ ОДА” так і не представився за іменем та прізвищем присутнім, хоча й мусів би і його про це просили присутні. Ціквао, що згаданий документ про зміну керівництва ДП з порушенням регламенту був опублікований на сайті ОДА тільки за кілька годин після того, як стався даний інцидент. А на користь твердження працівників ДП “Дороги Прикарпаття” про рейдерське захоплення свідчить хоча б той факт, що держпідприємству таки повернули його законного керівника.

Чому ж цього “радника” і директора юридичного департаменту ОДА, який полюбляє воювати з жінками і журналістами, досі не усунуто від виконання обов’язків, а поліція боялася реєструвати ЄРДР, адже ст. 171 ККУ про прешкоджання журналістській діяльності і відповідальність по ній, яку постановою Верховної Ради від 21.02.2021 року тільки посилено, як і статтю за рукоприкладство, ніхто не відміняв. Можливо тому, що самого Ігора Темаха теж називають особою близькою до сім’ї  Світлани Онищук.  Так, подейкують, шо він є інститутським другом її чоловіка Ігора Онищука, який суміщає сан священника із юридичним фахом працюючи у Конституційному суді України.

Отож анархія, яка панувала  до приходу Світлани Онищук в Івано-Франківську ОДА тепер замінена на “анархію кумів”, які запанували у майже всіх департаментах органу управління Прикарпаттям. А от обіцянка президента Володимира Зеленського  своїм виборцям викорінювати кумівство з влади на Івано-Франківщині “розквітло та розповсюдилося, як та малина по-весні”…

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.