Обличчя Президента на Прикарпатті – «непрофесіоналізм» та «корупція» або «Черговий лист до Президента припинити корупцію в ОДА на Прикарпатті» (відео+фото+документи)

Відео-новини, Здоров'я, Новини, Політика, Суспільство

Проведення непрозорих конкурсів в Івано-Франківській ОДА вже не новина. Нещодавно з порушенням чинного законодавства головою ОДА, доктором наук з державного управління, юристом Світланою Онищук було призначено директором Департаменту охорони здоров’я Ігоря Дмитренка.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Редакцію нашого видання 23 листопада цього року було направлено Генеральному прокурору України пані Ірині Венедиктовій та керівнику Івано-Франківської обласної прокуратури пану Роману Химі «Заяву про вчинення злочину» посадовими особами Івано-Франківської ОДА, дії яких завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, що підпадає під ст.364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем», а також Голові Національного агентства України з питань державної служби пані Наталії Алюшеній звернення щодо здійснення перевірки проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА та визнання кандидата Ігоря Дмитренка переможцем конкурсу, який набрав найменшу кількість балів та показав гірші результати надаючи відповіді на запитання при проведенні конкурсу в порівнянні з іншими кандидатами, та, як наслідок, в порушення Постанови КМУ від 25.03.2016 №264 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби» Головою Івано-Франківською ОДА Онищук С.В. був незаконно призначений директором Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Не забарившись, Ігор Дмитренко вирішив таким самим чином «узаконити» на посаді керівника КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня» свого давнього товариша і, поговорюють в медичних колах, свого кума, скандального екс-директора цього ж самого Департаменту Миколу Стовбана.

Так, 3 грудня цього року в Департаменті охорони здоров’я розгорівся скандал щодо обрання членів комісії на конкурс зайняття вакантної посади директора КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня». В той же день, незадовго до старту засідання цієї комісії стало відомо, що в неї без пояснення не включили представників профільних громадських пацієнтських організацій. Пояснити, чому відхилили заявки на участь у комісії представників певних ГО голова комісії, заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак не зміг. Повідомив лише, що склад комісії затвердив директор департаменту Ігор Дмитренко, як цього вимагає закон.

Воно і не дивно, адже члени комісії повинні бути «ручними», щоб правильно голосували і ставили бали, а саме головне, щоб в Миколи Стовбана, як кандидата на вказану посаду, прийняли документи, порушуючи наказ Міністерства охорони здоров’я України від 31.10.2018 №1977. Згідно згаданого наказу генеральним директором (директором) для лікувальних закладів обласного рівня може бути особа, яка має стаж роботи на керівних посадах не менше 7 років. Такого керівного стажу пан Микола Стовбан немає. Хоча, коли це стримувало «корумпованих» чиновників в ОДА? Не важко спрогнозувати, що в цьому конкурсі переможцем буде Микола Стовбан.

Цю ситуацію можна процитувати крилатою фразою з комедії Грибоєдова О.С. «Лихо з розуму» – «а судді хто?»…

Так ось і відповідь на це запитання… Головою комісії Ігор Дмитренко призначив свого заступника і вірного «Са́нчо Па́нса» (вигаданий персонаж з роману Міґеля де Сервантеса «Хитромудрий гідальго Дон Кіхот з Ламанчі») Володимира Дзьомбака, який є фігурантом кримінального провадження від 17.10.2021 №12020090010002213 за ч.3 ст. 191 КК України за розтрату державних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА. Як ми повідомляли раніше, екс-голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук відсторонив був від виконання службових обов’язків керівника Департаменту охорони здоров’я Ігоря Дмитренка через систематичні корупційні скандали і порушення при проведенні тендерів по закупівлі медичного обладнання.

також читати: Керівника ДОЗ Івано-Франківської ОДА Ігоря Дмитренка відсторонили від посади, у зв’язку із підозрою у численних порушеннях та зловживаннях

Тоді «вірний Са́нчо Па́нса» Володимир Дзьомбак за ковідні кошти субвенції з державного бюджету без проведення тендерів, без обговорення з медиками-фахівцями лікувальних закладів щодо реальної потреби в медичному обладнанні, закупив кисневих концентраторів аж 791 штуку, як стверджують в медичних колах, по завищених цінах.

Ось, що про цю комісію та цей конкурс говорять представники громадськості:

Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії України. Її ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Процес ще не завершено!

Беззаконня чиновників Івано-Франківської облдержадміністрації, яке вже стало буденщиною, переповнило чашу терпіння громадськості, тому громадські та ветеранські організації Івано-Франківської області звернулися до Президента України Володимира Зеленського вжити всіх вичерпних заходів, щоб припинити непрозорі конкурси на вакантні посади та призначення на керівні посади в облдержадміністрації не фахівців, корупційні оборудки з державними коштами в Івано-Франківській обласній державній адміністрації, яку з липня 2021 року очолює Онищук Світлана Василівна, припинити, а корумпованих чиновників притягнути до відповідальності.

Даний лист-звернення подаємо в оригіналі:

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.