Росія не дала вивезти жодної дитини з Херсонщини по “зеленому коридору” – Лагута

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Окупаційні сили на Херсонщині не дали жодного “зеленого коридору”, навіть для вивезення з області дітей, каже очільник Херсонської ОВА Геннадій Лагута. 

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю проєкту Радіо Свобода “Новини Приазов’я” Геннадія Лагути .

Пряма мова: “Коли окупант не надав жодного гуманітарного коридора на вивезення дорослих, ми робили велику роботу, аби вивезти інтернати. Знаю точно й можу відповідально заявити: там не дали вивезти жодної дитини з Херсонської області. Навіть для діточок не дали”.

За словами Лагути, є інформація, що надзвичайно важка ситуація в Олешківському інтернаті. Там дітям потрібен особливий догляд, бо вони з інвалідністю.

“Про херсонські інтернати, про новокаховський, каховський (є інформація – ред.), але от про вивезення таких дітей (за межі Херсонщини) – можливо, просто не знаю, можливо, це відбувалося вночі у напрямку Криму”, – сказав керівник області, який перебуває за межами Херсонщини.

Лагута додав, що спроби домовитися про вивезення цих дітей поки безуспішні.

Голова ОВА також сказав, що окупанти пропонують українцям виїжджати через окупований Крим до Росії, Грузії тощо – “це єдиний шлях виїзду з Херсонщини”, але він незаконний.

01 червня президент Володимир Зеленський заявив, що Росія вивозить українців з окупованих територій, щоб вони забули про Україну й не могли повернутися: “силою вивозить і дорослих, і дітей”.

За його даними, в РФ уже вивезено понад 200 тисяч українських дітей: це сироти з дитячих будинків, діти з батьками, діти, розлучені зі своїми родинами.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.