Словаччина підписала контракт з Україною на постачання САУ Zuzana-2 – глава міноборони

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Словаччина підписала з Україною контракт на постачання восьми самохідних артустановок (САУ) Zuzana-2. Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення 2 червня у Twitter міністра оборони Словаччини Ярослав Надь.

“Радий підтвердити, що контракт на гаубиці Zuzana-2 для України підписано – вісім одиниць доправлять в Україну. Дякуємо міністру оборони України Олексієві Резнікову за його особисту участь, а також [компанії] Konstructa Defence та колегам із міністерства оборони Словаччини”, – написав Надь.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова під час виступу у Верховній Раді 31 травня повідомила, що країна передасть Україні САУ Zuzana-2.

“Вашим захисникам потрібна військова техніка та спорядження. Тому ми допомагаємо і будемо допомагати в цьому напрямі. Нещодавно це були система протиповітряної оборони С-300, техніка для розмінування та боєприпаси. Незабаром це будуть гаубиці Zuzana”, – сказала президентка.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)
Контекст:
Після нападу Росії в Україну 24 лютого країни Заходу збільшили постачання українським військовослужбовцям летального озброєння та іншої оборонної продукції. Лише за два місяці повномасштабного вторгнення РФ Київ отримав на зміцнення обороноздатності України понад $5 млрд, повідомляв голова Пентагону Ллойд Остін 26 квітня.

Після цього країни Заходу оголошували про нові пакети військової допомоги Україні.
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.