Ціни на продукти та пальне стримають погрозами в’язницею — проект

Економіка, Кримінал, Новини, Суспільство

Лише жорсткими мірами можна уникнути ажіотажу навколо продуктів першої необхідності, ліків та пального. Так само, слід негайно покласти край перепродажу військової екіпіровки.

Так вважає автор проекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо криміналізації правопорушень у сферах формування та застосування цін і тарифів на соціально значущі товари та збуту продукції, що має ознаки товару військового призначення» (№7425),про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на «Закон і Бізнес».

Він пропонує встановити кримінальну відповідальність за занадто високі ціни на соціально значущі товари, а також придбання та збут на ринках бронежилетів, пластин до них, шоломів та іншої військової екіпіровки.

У такий спосіб передбачається стримати зростання цін на борошно, макаронні вироби, хліб, гречку, крупу вівсяну, свинину, яловичину, птицю, молоко,масло вершкове, сметану, яйця курячі, олію, цукор, капусту, цибулю, буряк, моркву та картоплю. До соціально значущих віднесено етанол та деякі вітчизняні лікарські засоби, а також бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне і газ скраплений для автомобілів. А от про сіль автор якось забув.

Якщо хтось стане продавати означену продукцію за ціною, що більш ніж на 20% перевищуватиме визначену Кабміном межу, ризикує потрапити за ґрати на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна. Якщо ж слідство доведе, що таке завищення ціни сталося унаслідок змови групи осіб, мінімальний строк становитиме 5 років. Такі диспозиції міститиме нова ст.236 Кримінального кодексу.

За торгівлю військовою амуніцією під час воєнного стану строк буде ще більшим — від 7 до 10 років з конфіскацією майна. Причому нова ст.201-3 «Незаконне придбання та збут продукції, що має ознаки товару військового призначення» КК діятиме й після скасування воєнного стану. Щоправда, санкції будуть більш м’якими і починатимуться зі штрафу від 3 до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51—85 тис. грн.).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.