Єрмак: Рішення ТКГ щодо Донбасу не несуть політичних зобов’язань для України

Новини, Політика, Суспільство

За словами керівника ОП, ТКГ носить консультативний характер

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак пояснив, що Тристороння контактна група (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі є консультаційним майданчиком, а схвалені там рішення не несуть прямих політичних зобов’язань для України. Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на прямий ефір Україна 24.

За словами Єрмака, члени української делегації не отримують жодних директив, які отримують делегації, що представляють Україну.

“Люди, які там працюють, роблять це на громадських засадах, не отримують зарплату, фактично випрацьовують рішення, які потім імплементуються через органи, щоб ці рішення вже юридично і політично схвалити”, – зазначив керівник Офісу президента.

Крім цього, Єрмак додав, що головними людьми, які сьогодні формують позицію української делегації в ТКГ, є Леонід Кравчук та його заступник Олексій Резніков. Водночас керівник ОП наголосив, що не потрібно переоцінювати висловлювання і проміжні ідеї, які виникають в рамках консультацій.

Також Єрмак прокоментував відсторонення Вітольда Фокіна від роботи в Тристоронній контактній групі.

За словами керівника Офісу, в ТКГ постійно тривають обговорення та дискусії, однак існує чітка позиція української делегації та її глави. Тоді як слова і заяви Фокіна носили публічний характер і не збігалися з офіційною позицією української делегації. Тому було прийнято рішення про відсторонення його від роботи.

Нагадаємо, нещодавно керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що перший заступник глави делегації України в ТКГ Вітольд Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи. Після чого відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.