День ветерана: 4% населення України є учасниками бойових дій

Новини, Суспільство

Станом на 1 жовтня 2020 року нараховується майже 403 148 осіб, які отримали статус учасника бойових дій.
Нині в Україні близько 4% населення є ветеранами.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на дані Міністерства у справах ветеранів України видання “Армія.Інформ”.

Щорічно 1 жовтня в Україні відзначають День ветерана.

Його встановлено для посилення уваги до потреб і проблем старшого покоління, забезпечення належного та гідного соціального захисту ветеранів, при підтримці ініціативи громадських ветеранських організацій 24 вересня 2004 року указом президента України.

Уперше ветеранами стали називати солдатів і військовослужбовців, за плечима яких було понад 20 років вірної служби. Це сталося ще в античному Римі. Повага і шана до цих воїнів з боку їхньої держави була така велика, що їх наділяли земельними ділянками або грошовою винагородою, вони ставали повноправними римськими громадянами і звільнялися від всіляких повинностей.

Так, згідно з даними Міністерства у справах ветеранів України, станом на 1 жовтня 2020 року  нараховується майже 403 148 осіб, які отримали статус учасника бойових дій з-поміж осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали участь в АТО – ветеранів АТО.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.