Подоляк розповів, за яких умов можуть розпочатися переговори між Україною та рф

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Для України завдання “максимум” – повернення всіх окупованих територій, зокрема Криму та Донбасу.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на радника голови ОП Михайло Подоляк в інтерв’ю білоруському виданнюДзеркало“.

За його словами, завданням є максимальний вихід на міжнародно визнані кордони України.

Президент запропонував програму мінімум: російські війська відходять до позицій, які вони займали 23 лютого. Після цього може початися мирний переговорний процес, де ми обговоримо всі претензії один до одного. Завдання максимум: територіальна цілісність у міжнародно визнаних кордонах України, програш Росії та її трансформація”.

Подоляк підкреслив, що в іншому випадку країна-агресор рф намагатиметься відновити війну регулярно.

Інакше вона весь час перебуватиме у пропагандистському запамороченні, реваншистських настроях і постійно намагатиметься відновити війну з новою інтенсивністю. У цьому проблема“.

За словами радника ОП, війна в Україні триватиме стільки, скільки знадобиться для доказу того, що країна-агресор РФ має залишити українські території. Окрім цього, ціна є високою, оскільки щодня на фронті гинуть українські захисники.

Це дуже складно і важко, бо щодня докази вимагають життя крутих хлопців. Людина – дуже складна конструкція. Вона вкладає у себе, розвивається, навчається, відкрита, конкурентна. Ці люди створюють додану вартість для держави. Наші люди такі. Але вони гинуть. Це означає, що ми втрачаємо те, що для України є вкрай важливим. Це наш золотий актив. Я хотів би знайти механізм, який знизить нашу ціну. Мені однаково, скільки платить рф. Для нас це найвища ціна”.

Також Подоляк заявив, що Україна воюватиме, допоки рф не програє.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.