За місяць українці витратили з карток за кордоном 75 млрд грн, – НБУ

Економіка, Кримінал, Новини, Суспільство

У квітні 2022 року українці витратили за кордоном із використанням платіжних карток приблизно 75 млрд грн, повідомляє Національний банк України,пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Зазначається, що переважна більшість коштів – це оплата товарів у POS-терміналах торговельної мережі та отримання готівки в банкоматах вимушеними українськими переселенцями.

Загалом, за оцінкою регулятора, у квітні 2022 року в Україні та за її межами з використанням платіжних карток було здійснено близько 550 млн операцій на суму 450 млрд грн. Якщо порівнювати ці показники з довоєнним січнем 2022 року, то загальна кількість операцій зменшилася на 15%, водночас їх сума зросла на 2%.

Зокрема, в Україні протягом квітня з використанням платіжних карток було здійснено понад 505 млн операцій на суму близько 375 млрд грн, що менше на 20% за кількістю та 10% за сумою проти січня 2022 року.

Як наголошують в Нацбанку, таке скорочення в умовах війни не є значним та свідчить, що українська фінансова система продовжує стабільно функціонувати, а громадяни мають можливість забезпечувати свої фінансові потреби.

Також у квітні частка безготівкових операцій із використанням платіжних карток у межах України за сумою становила 71% (у січні 2022 року цей показник становив 62%). Водночас частка за кількістю залишилася майже незмінною – 90% (за січень 2022 року – 91%). Тобто 9 із 10 операцій із картками були безготівковими.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.