Президент посмертно нагородив орденом “За мужність” ІІІ ступеня бійця із Франківщини Олександра Авдєєва

Новини, погода, Суспільство

Президент України нагородив посмертно орденом “За мужність” ІІІ ступеня військовослужбовця з Івано-Франківщини Олександра Авдєєва на позивний Кот.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінці Територіальної оборони Збройних сил України.

Чоловік обороняв Харків у складі 226 батальйону 127 окремої бригади сил територіальної оборони ЗСУ.

“Він не мав страху, тільки лють до ворогів. Добре розбирався у будівництві фортифікаційних споруд, його часто призначали старшим при виборі позицій, будівництві та укріпленні взводних опорних пунктів. Олександр був рядовим бійцем, мав великий бойовий досвід і допомагав командирам у підготовці солдатів до несення служби та бойового чергування”, — йдеться у дописі.

Президент посмертно нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня бійця з Франківщини Олександра Авдєєва

Військовослужбовець Олександр Авдєєв. Фото: Facebook/Міша Хоптій

13 квітня Олександр Авдєєв зі своїм підрозділом виконував бойові завдання у Харкові. Під час облаштування опорного пункту “Гертруда” армія РФ почала артилерійський обстріл. Як йдеться у дописі, боєць чітко віддав команди, щоб уникнути бойових втрат. Проконтролювавши, щоб всі бійці сховалися, сам залишився на позиції, аби переконатися, що всі воїни в безпеці. Під час розриву снаряда Олександр Авдєєв загинув, повідомили у Територіальній обороні ЗСУ.

Що відомо

Олександр Авдєєв жив у селі Ганнусівка Єзупільської територіальної громади, що на Івано-Франківщині. Закінчив спеціальність “Політологія” в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Олександру Авдєєву було 38 років.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.