В Івано-Франківську провели ярмарок на підтримку українських військових

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську провели благодійний ярмарок, щоб зібрати гроші для українських військових.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Каорпати.

На ньому продавали солодощі, прикраси, іграшки та мило ручної роботи, розповів кореспондентці Суспільного співорганізатор заходу, представник громадської організації “Екологічно-правовий конгрес” Іван Козловський.

Ярмарок тривав упродовж двох днів — 18 та 19 червня. За словами Івана Козловського, з початку повномасштабної війни такий ярмарок провели вдруге. Участь у ньому взяли понад 20 волонтерів. Іван Козловський каже, що за зібрані гроші закуплять амуніцію для українських бійців.

В Івано-Франківську провели ярмарок на підтримку українських військових

Участь у ярмарку взяли понад 20 волонтерів. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За одним із прилавків торгують представники ліцею № 16. Учасниця ярмарку Дарина Смалюга розповідає, все, що привезли на продаж, готували працівники школи та учні з батьками.

“В нас є випічка, пряники дуже красиві патріотичні, вироби ручної роботи. Люди вже трохи почали забувати, що в нас триває війна, що треба допомагати. Тому збори дуже зменшилися. Я подумала, що ярмарок буде гарною ідеєю, щоб насамперед привернути увагу, а вже потім зібрати гроші. У нас немає сталої ціни на випічку та на всі вироби. Людина обирає, що їй подобається, і у скриньку кидає таку суму, яку вважає за потрібну”, — розповіла волонтерка.

В Івано-Франківську провели ярмарок на підтримку українських військових

Благодійний ярмарок тривав упродовж двох днів. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Учасниця ярмарку Валентина Богуславська каже, що разом з односельцями привезла солодощі із села Репужинці. Разом з місцевими господинями вона часто готує їжу для військових на передову.

“Жінки в селі робили та власні рецепти вигадували. Тут все — дуже смачне. Ми постійно готуємо для хлопців із ЗСУ печиво, різні смаколики. Бійці постійно нам дзвонять, дякують за те, що готуємо, відправляємо для них”, — сказала Валентина Богуславська.

В Івано-Франківську провели ярмарок на підтримку українських військових

На розпродажі продавали солодощі, прикраси, іграшки та мило ручної роботи. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Відвідувач ярмарку Ілля Трунов розповідає, що разом з мамою під час прогулянки натрапив на розпродаж та купив тут солодощі.

“Це — корисно, бо треба допомагати воїнам, щоб перемога настала якнайшвидше, щоб війна закінчилася і щоб усі додому повернулися”, — сказав Ілля Трунов.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.