ЄБРР надасть МХП Косюка кредит у 24 млн євро

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Мета – забезпечити достатнє фінансування для успішного посівного сезону.

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит агрохолдингу МХП у розмірі 24 млн євро, відповідне рішення рада директорів банку схвалила у четвер, 16 червня.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ֿ«Інтерфакс-Україна».

«Проєкт містить фінансування потреб МХП в оборотному капіталі для рослинництва. Основна мета проєкту – забезпечити достатнє фінансування для успішного посівного сезону», – наголошується в інформації на сайті банку.

Відповідно до неї кредит підтримується технічною допомогою програми підтримки підготовки проєктів для агробізнесу в Україні для покриття витрат на юридичну експертизу, що фінансується Фондом технічного співробітництва Японії та ЄБРР.

Крім того, надається покриття ризику збитків зі Спеціального фонду акціонерів (SSF) або іншого донорського фінансування.

Безпосереднім отримувачем кредиту виступає ПАТ «МХП» – дочірнє підприємство Групи МХП, одного з провідних виробників зерна, птиці та кормів в Україні та Південно-Східній Європі. Група керує земельним банком площею 360 000 га.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.