Єврокомісія готує позитивний висновок щодо заявки України на вступ до ЄС – Politico

Новини, Політика, Суспільство

Європейська комісія планує у своєму висновку за заявкою України на вступ до Європейського Союзу рекомендувати надати їй статус кандидата на членство.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Politico.

Обговорення між єврокомісарами відбулося після візиту до Києва президент Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн у суботу, 11 червня.

Співрозмовники видання кажуть, що в ЄК добре усвідомлюють ціну, яку зараз платять українці, а також розуміють необхідність подати лідерові країни-агресора рф володимиру путіну потужний сигнал, що він не має шансів повернути Україну у свою “сферу впливу”.

За словами чиновників та дипломатів, три країни ЄС поки що виступають проти надання Україні статусу кандидата на даному етапі. Вони припускають, що на саміті лідерів деякі можуть посісти позицію про надання Україні кандидатства з певними умовами або запропонувати альтернативу для надання такого статусу. При цьому прихильники нашої держави запевняють, що будь-яке відтермінування буде деморалізуючим ударом для українців.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.