Російські військові вбивають за українську приналежність, це – геноцид, – МЗС Польщі

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Путін ставить під сумнів існування України, а на тимчасово окупованих територіях росіяни вбивають людей за приналежність до українського народу. Це – геноцид і свою оцінку цьому мають дати міжнародні суди.

На цьому в ефірі телеканалу TVP Info наголосив заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ із посиланням на Укрінформ.

Заступник глави польської дипломатії зазначив, що перед збройною агресією Росії в Україні Путін зробив псевдоісторичну доповідь, ставлячи під сумнів існування української держави та українського народу. Він підкреслив, що на ідеологічно-філософському рівні путінська Росія не хоче визнавати Україну як незалежну країну.

“На жаль, путінська банда зробила з цього (доповіді Путіна. – Ред.) конкретні висновки: почали вбивати на окупованих територіях півночі та сходу країни найбільш активних осіб, еліту. Ми це прекрасно знаємо з історії центральної Європи”,- підкреслив Пшидач.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.