Дмитро Кулеба проведе переговори з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Зустріч має відбутися 10 березня у Туреччині.

Новини, Політика

Очільник нашого МЗС наголосив, що українська сторона готується, аби максимально ефективно провести ці перемовини. Втім, завищених очікувань від них – немає.

Урядовець уточнив, що їде на переговори на запрошення свого турецького колеги Мевлюта Чавушоглу. “Вдячний йому за посередництво”, – підкреслив міністр, по це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Кулеба назвав вимоги, які висуватимуть росіянам:

  • припинення вогню;
  • звільнення українських територій;
  • вирішення усіх гуманітарних питань та катастроф, створених російською армією.

Кулеба підкреслив, що завдяки ЗСУ, теробороні й усім українцям їде на ці переговори з сильною позицією. “Ми впевнені у собі, будемо витискати максимум в інтересах народу”, – запевнив він.

Що буде на виході – залежатиме від того, з якими інструкціями їде на них Лавров,
– зазначив міністр закордонних справ України.

Посадовець сподівається, що росіянин матиме до цих перемовин добросовісний підхід. Не з пропагандистської перспективи, а із завданням – знайти відповідь, як розв’язати війну, зав’язану Росією.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.