Росія вже заявляє, що не хотіла повалити владу в Україні

Новини, Політика

До завдань війни не входило повалення чинної влади в Україні, запевняють у російському МЗС.

Про це заявила офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова під час брифінгу, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

“В її завдання не входять ані окупація України, ані руйнація її державності, ані повалення чинної влади. Вона не спрямована проти мирного населення”, – заявила Захарова.

Нелояльність української влади до російських окупантів та відмова від здачі Донбасу – одна з причин нападу Кремля.

Президент країни-агресора Володимир Путін називає керівництво України “зграєю наркоманів та неонацистів”, а війну – “денацифікацією”.

Через кілька днів війни Росія почала змінювати і зменшувати свої вимоги.7 березня у Кремлі запевняли, що закінчують демілітаризацію України. Про “денацифікацію” вже не згадували. Того ж дня голова Bellingcat Христо Грозєв повідомляв, що Росія пропонувала президенту Володимиру Зеленському залишитись на посаді.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.