Оренда квартир у Львові, Ужгороді та Івано-Франківську: як змінилися ціни на житло після початку війни

Новини, Суспільство

Після початку війни в Україні одні люди масово почали виїжджати за кордон, інші переїжджають у західні області країни, сподіваючись, що військові дії скоро закінчаться, і можна буде повернутися до себе додому.

Попит на житло у Львові, Ужгороді, Чернівцях, Івано-Франківську, Тернополі та Луцьку почав зростати з перших днів війни. Українці орендують квартири щонайменше на кілька місяців. Вільних місць уже фактично немає, зайняті навіть хостели, гуртожитки, школи та кінотеатри. Усюди живуть переселенці.

Щодо цін, то зняти кімнату для двох осіб у Львові, Ужгороді, Рівному, Луцьку, Івано-Франківську та Тернополі на місяць коштуватиме приблизно 13 370 грн на одну особу. Однокімнатну або двокімнатну квартиру дешевшу ніж за 20 000 грн на місяць вже не знімеш у західних областях.

Найдорожче житло у Львові та Ужгороді. До травня житло тут уже всі квартири розібрані, знайти вільне ліжко можна хіба що у хостелі, заплативши за ліжко за місяць від 14 000 грн.Оренда квартир у Львові, Ужгороді та Івано-Франківську: як змінилися ціни на житло після початку війниЗ дня початку війни, 24 лютого, Львівська, Івано-Франківська та Закарпатська області дали притулок уже понад 100 тисяч біженців з інших українських регіонів. Наплив до Львова найбільший, бо звідти найближче перебратися до сусідньої Польщі, яка активно допомагає переселенцям.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.