Збитковий “Енергоатом” нараховував премії керівництву під час карантину

Економіка, Новини, Суспільство

Збитковий НАЕК “Енергоатом” нараховував премії керівництву під час карантину. Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на відповідну інформацію, що надав “Енергоатом” у відповідь на запит УНН.

У запиті зокрема йшлося про те, що керівник “Енергоатому” Петро Котін зміг отримати у квітні-травні зарплату у розмірі понад 400 тис. грн при урядовому обмеженні у 47,2 тис. грн. В “Енергоатомі” пояснили це виплатою премій.

Там зазначили, що у квітні Котін отримав заробітну плату за березень за своїм попереднім місцем роботи – генерального директора ВП “Запорізька АЕС” ДП “НАЕК “Енергоатом”. Також у квітні Котіну було нараховано премію за І квартал 2020 року.

Раніше УНН повідомляв, що керівництво “Енергоатому” преміює один одного у той час, як державне підприємство фіксує багатомільярдні збитки. Зокрема, премія влітку була видана в.о. гендиректора ВП “Енергоатом-Трейдинг” Максиму Зоріну. У той саме час, за “Енергоатомом” стали помічати махінації на ринку і штучний обвал цін.

Загалом, за перше півріччя 2020 року збиток “Енергоатому” склав вже 2,6 млрд грн проти 1 млрд прибутку минулого року.

Довідка УНН: “Енергоатом” – оператор атомних електростанцій України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.