ВАКС відмовився взяти Януковича під варту у справі щодо Межигір’я, – Transparency International Ukraine

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Адвокати заявили, що Янукович не отримав належним чином повідомлення про підозру, а кваліфікація у справі неправильна.

У понеділок, 26 жовтня, Вищиий антикорупційний суд (ВАКС) відмовився взяти під варту колишнього президента України Віктора Януковича у справі щодо заволодіння комплексом споруд та будівель резиденції “Межигір’я”. Про це повідомляє антикорупційна громадська організація Transparency International Ukraine.
“Суддя Вищого антикорупційного суду Володимир Воронько відмовився взяти Януковича під варту у справі щодо Межигір’я”, – про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на повідомлення ZIK.
Так, за версією слідства, у 2002 році третій президент Віктор Ющенко передав комплекс “Межигір’я” у відання КМУ від Державного управління справами.
“У цей час Віктор Янукович був прем’єр-міністром і, нібито, користуючись службовим становищем, вивів активи з-під обмежень Закону України “Про приватизацію державного майна”, але у 2005 комплекс повернули ДУС”, – зазначили в організації.
Однак, у 2007 році Янукович звернувся з листом до Віктора Ющенка з проханням обміняти майно комплексу відпочинку “Пуща-Водиця” вартістю 540 млн грн на приміщення приватної фірми.
Зазначається, що під час засідання 26 жовтня адвокати наполягали, що Янукович не отримав належним чином повідомлення про підозру, кваліфікація у справі неправильна, а експертизи викривлені.
Крім цього, адвокати запевнили, що Янукович готовий співпрацювати.
“Сторона обвинувачення переховується від Януковича В.Ф., а не останній від обвинувачення”, – заявили правозахисники.
Зауважимо, спеціалізована антикорупційна прокуратура має 5 днів на оскарження рішення слідчого судді.
Нагадаємо, нещодавно колишній президент Віктор Янукович програв у Київському суді апеляцію щодо державної зради, через яку його засудив Оболонський районний суд на 13 років.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.