Голосування у червоній зоні: стало відомо, як облаштують франківські дільниці

Новини, Політика

Чи суперечать вимоги виборчого законодавства обмежувальним карантинним заходам в умовах червоної зони?

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Голова Івано-Франківської ТВК Андрій Петрик прокоментував Суспільному, як дотримуватимуться протиепідемічних вимог та чи готові дільничні виборчі дільниці до голосування 25-го жовтня.

“В нас робота дільничних виборчих комісій в умовах карантину передбачена спеціальною постановою Кабміну про “Порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів”. Саме цей документ дає багато відповідей на запитання, що стосуються голосування як на дільниці, так і на дому, і у спеціальних виборчих дільницях”, – розповідає Андрій Петрик.

Також він додає, що приналежність Івано-Франківська до червоної зони накладе певні обмеження на роботу поза межами дільниць. Що ж стосується голосування саме на виборчих дільницях, то як і як було регламентовано, процедура не змінюватиметься.

Чи справді іванофранківці зможуть дотриматися соціальної відстані і карантинних вимог червоної зони під час голосування на дільницях, голова ТВК прокоментував так:

“Якщо врахувати кількість членів ДВК та розміри приміщення, і це не відповідатиме соціальній дистанції, то, звичайно, ніхто не буде відмовлятися від кількісного складу, оскільки це буде порушенням. Отут вже йде, скажімо так, суперечність між вимогами виборчого законодавства та вимогами щодо здійснення певних заходів в умовах червоної зони. Усі члени комісії і спостерігачі будуть присутні і мають право знаходитися у приміщенні ДВК”.

За словами Андрія Петрика, у приміщення виборчої дільниці до кожного стола заходитиме по троє людей з дистанцією в один метр.

На вході проводитимуть температурний скринінг та стоятимуть дезінефектори.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.