Зеленський розкрив деталі зустрічі з главою британської розвідки

Новини, Політика, Суспільство

Український президент Володимир Зеленський визнав, що зустрічався з керівником британської розвідки МІ-6 Річардом Муром під час візиту до Британії 7-8 жовтня. Сторони обговорили підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та протистояння фейкам і дезінформації, зазначив глава держави.

«Саме вони (Британія – ред.) сказали, що в нас велика проблема з тим, що ЗМІ фінансуються не лише українцями… І тому головне питання, про яке ми говорили, якраз про те, що мають бути незалежні ЗМІ, які сьогодні, коли в нас війна, захищають наш суверенітет і територіальну цілісність», — заявив Зеленський у спільному інтерв’ю з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Водночас президент спростував інформацію про зміст переговорів та склад учасників, яку поширили медіа.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на  UA.NEWS

з повідомлення під час робочої поїздки до Британії Зеленський та очільник СБУ таємно зустрівся в Лондоні з главою британської розвідки МІ-6.  На переговорах нібито торкнулись прагнення офісу президента взяти під контроль САП, НАБУ і Офіс генерального прокурора, судові інстанції.
Нагадаємо, 7-8 жовтня президент Володимир Зеленський здійснив візит до Британії.  У рамках робочого візиту Зеленського Україна і Велика Британія підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство. Також Лондон і Київ домовились про спрощення візового режиму для громадян України під час поїздок до Британії.

Окрім того, Україна і Британія приступлять до спільної розробки плану протидії гібридній війні Росії і агресії терористичних угруповань. Також Україна і Британія укладуть угоду, в рамках якої почнеться будівництво ударних кораблів і військово-морських баз для ВМСУ. Повідомлялось, що Британія виділить $1,6 мільярда на ВМС України.

У ході поїздки подружжя Зеленських зустрілось із герцогом та герцогинею Кембриджськими – принцом Вільямом та Кейт Міддлтон. А на зустрічі з прем’єром Британії Борисом Джонсоном Володимир Зеленський попросив у Лондона план дій із вступу України в НАТО.

Також Зеленський  в інтерв’ю BBC Hardtalk заявив, що залишить свій пост, якщо не завершить війну на Донбасі, однак він вірить, що укладе мирну угоду з президентом РФ Володимиром Путіним і поверне усі окуповані території.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.