Як Франківськ святкуватиме Покрову і День захисника

Новини, Суспільство

14 жовтня в Івано-Франківську відбудуться заходи з відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці, 78 річниці створення Української Повстанської Армії, Дня Українського козацтва, Дня захисника України.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Місто Івано-Франківськ ще у 2012 році главами трьох українських церков віддано під захист Покрову Пресвятої Богородиці. В цей день у Храмах міста відправляються святкові Богослужіння та храмові свята. Цьогоріч вони відбудуться за наступним розкладом:

14.10.2020 р. о 10.00 год. – храмове свято релігійної громади Свято-Покровського Кафедрального Собору ПЦУ по вул.Левка Лукяненка, 7.

14.10.2020 р. о 10.00 год. – храмове свято релігійної громади храму Покрови Пресвятої Діви Марії УГКЦ по вул. Княгинин, 29.

14.10.2020 р. о 10.30 год. – храмове свято релігійної громади храму Покрови Божої Матері УГКЦ в с. Радча.

14.10.2020 р. о 9.00 год – храмове свято релігійної громади храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в с. Добровляни.

В 11.30 год. поруч скорботної стіни, що на вулиці Княгинин, 29 відбудеться панахида за загиблими від рук енкаведистів,молодих націоналістів-оунівців, учасників молодіжного націоналістичного підпілля Василя Гросберга, Ганни Соколовської та Ганни Сміжак.

О 14.30 год. у Меморіальному сквері відбудеться панахида за полеглими за волю і незалежність України та покладання квітів до могил.Після цього відбудеься урочиста хода до Вічевого майдану де о 15.15 год. відбудеться молебень до Пресвятої Богородиці та урочистості з нагоди 78-ої річниці створення Української Повстанської Армії, Дня Українського козацтва, Дня захисника України.

А о 19.00 год. у селі Черніїв на території поруч із автозаправною станцією «Shell» відбудеться автомобільний концерт гуртів «КОРАЛЛІ», «ГАЙДАМАКИ» та легендарних «КОМУ ВНИЗ». Такий формат святкування буде і безпечним, і подарує усім таке довгоочікуване свято.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.