Експорт пшениці: Україна відвантажила майже половину обсягу, доступного в цьому сезоні

Економіка, Новини, Суспільство

За перші три місяці сезону Україна відвантажила майже половину обсягу пшениці, доступного в цьому сезоні для експорту.

Україна ніколи не показувала таку високу динаміку у своїй новітній історії на ранній стадії сезону в порівнянні з прогнозними рівнями експорту від USDA, як цьогоріч, про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на  AgroNews .

Зазначається, що протягом вересня експорт зернових з країни залишався активним: у цілому, згідно з попередніми офіційними даними, було відвантажено 4,25 млн тонн зернових, в тому числі 3,47 млн тонн пшениці, 0,75 млн тонн ячменю і лише 30 000 тонн кукурудзи.

«Надходження кукурудзи на ринок автоматично сповільнить експорт пшениці. У цьому році обсяги поставок пшениці з України навесні будуть особливо низькими, надаючи додаткові можливості для російського походження на міжнародній арені», – зауважують експерти.

Стосовно цін, то на поточний момент для нисхідної тенденції на ринку пшениці немає передумов, йдеться у матеріалі.

Так, трейдери, як і раніше приділяють велику увагу динаміці цін в Чорноморському регіоні. Незважаючи на високі ціни, попит на зерно цього походження залишається високим.

«Також необхідно спостерігати за темпами експорту в Китай. Крім того, умови посівної для наступного врожаю все ще є елементом невизначеності. Засуха спостерігається в деяких районах Чорного моря тоді як, навпаки, дощі повернулися в Західну Європу», – додали аналітики.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.