НАБУ своїми діями підриває довіру до державних судових експертиз – Наливайченко

Новини, Політика, Суспільство

Національне антикорупційне бюро України хоче виправдатися за безпідставне розслідування формули “Роттердам+”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на своїю Facebook сторінку щодо офіційної заяви ексголова Служби безпеки України, народний депутат Валентин Наливайченко.

“НАБУ вирішило протиставити комплексній експертизі СБУ довідку від приватного експерта, який останні роки тільки тим і займався, що обслуговував інтереси НАБУ і отримав за це з державного бюджету 520 тис. гривень”, – йдеться у дописі.

Наливайченко зазначив, що НАБУ пропонує повірити в те, що їхній приватний експерт має більше компетенції, ніж всі державні експертні установи включно зі спеціалізованим інститутом СБУ, які раніше підтвердили відсутність збитків від дії формули “Роттердам+”.

Нардеп підкреслив, що приватна експертиза, була проведена в порушення закону, тобто після того, як справа була закрита.

“Виявляється НАБУ, яке покликане захищати суспільні інтереси, вдається до маніпуляцій і відкритого порушення закону задля того, аби задовольнити дрібні політичні амбіції. Неприпустимо, коли правоохоронці, переслідуючи свої власні інтереси, ставлять під удар всю правоохоронну систему і довіру до неї громадян”, – наголосив Наливайченко.

Нагадаємо, 40 мільярдів “збитків” від “Роттердам+” нарахувала експертка, яка працювала на замовлення Коломойського – Дмитро Вовк. 

Раніше 24 вересня Вищий антикорупційний суд визнав законним рішення прокуратури закрити справу “Роттердам +” через відсутність в ньому складу злочину.

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі “Роттердам+” не змогло встановити факти скоєння злочину або шкоди від дії цієї формули.

ФОРМУЛА РОТТЕРДАМ+: У МІНЕНЕРГО ПІДТВЕРДИЛИ, ЩО УКРАЇНА ВИКОНУВАЛА СВОЇ МІЖНАРОДНІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

Нагадаємо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура офіційно повідомила стороні захисту про закриття справи “Роттердам+” у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Раніше стало відомо, що САП закрила “справу “Роттердам+”. “Підставою для закриття справи є результати комплексної комісійної експертизи з визначення збитків, проведеної Службою безпеки України. Експертиза була передана в САП 18 серпня. Збиток державі не встановлено, експерти вважають, що ціни коливалися виключно через різницю в тарифах”, – повідомив Бутусов.

Крім того, комплексна комісійна експертиза Служби безпеки України у справі “Роттердам+” встановила, що дія формули не завдала ніякої шкоди державі.

Колишній голова НКРЕКП Дмитро Вовк заявив, що жодних збитків для держави під час застосування формули ціноутворення “Роттердам+” не було.

СПРАВА “РОТТЕРДАМ+” БУЛА ЛИШЕ МЕДІЙНОЮ БУЛЬБАШКОЮ – ЕКСГОЛОВА НКРЕКП

Також Дмитро Вовк заявив, що головною зацікавленою особою у так званій справі “Роттердам +” є олігарх Коломойський з його металургійними підприємствами, однак у НАБУ про це говорити не хочуть. Натомість намагаються перекласти відповідальність на уряд. 

Доктор юридичних наук Анна Власова заявила, що за 3,5 роки розслідування так званої справи “Роттердам+” НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура не надали жодних доказів завдавання збитків чи отримання неправомірної винагороди від дії цієї формули.

ПРОТИ ДЕТЕКТИВІВ НАБУ ПОРУШИЛИ КРИМІНАЛЬНІ ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО ФАЛЬСИФІКАЦІЙ У СПРАВІ “РОТТЕРДАМ +” – ВОВК.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.