Вогонь уразив 11 тисяч гектарів землі на Луганщині

Кримінал, Новини, Суспільство

Станом на обід 1 жовтня пожежі в Луганській області вразили понад 11 тисяч гектарів земель, зранку повідомлялося, що вогонь пошкодив – 9,3 тис. га.

  Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Дослівно: “Станом на 14 год. 1 жовтня загальна площа пройдена вогнем становить понад 11 тис. га, в населених пунктах вогнем пошкоджено понад 250 будівель”.

Деталі: Станом на ранок 1 жовтня повідомлялося, що вогонь уразив  9,3 тис. гектарів земель області.

Зокрема, найскладніша ситуація в осередку поблизу Трьохізбенки (Новоайдарський район), де внаслідок сильного вітру (20 м/с) вогонь по лісовим масивам поширився до Сєверодонецька.

Зранку повідомлялося, що вогонь у цьому осередку пройшов близько 8,8 тис. га.

 

Раніше зазначалося, що пожежа вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєверодонецька загрожувала 22 населеним пунктам. Станом на 14.00 вогонь несе загрозу 31 населеному пункту на цій ділянці.

Загинули 9 осіб (1 особа внаслідок пожежі, причина смерті інших уточнюється), госпіталізовано 14 осіб.

За фактом пожежі порушено 7 кримінальних проваджень, працює 30 слідчо-оперативних груп Нацполіції.

 

Очікується, що ситуація буде залишатися складною щонайменше добу через відсутність опадів та сильні пориви вітру до 20 м/с.

Загалом надзвичайники погасили невеликі пожежі, наразі продовжується гасіння ще 30, але у ДСНС не повідомили, на якій площі необхідно приборкати вогонь.

 

 

 

 

Передісторія:
  • 30 вересня стало відомо, що на Луганщині почалися масштабні пожежі у трьох місцях.
  • Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що за фактами масштабних пожеж на Луганщині, де полум‘ям охоплено понад 9300 га, розпочаті кримінальні провадження.
  • У Станично-Луганській райдержадміністрації з посиланням на місцевих жителів повідомили, що незаконні формування Росії на Донбасі здійснили обстріл лісового масиву, в результаті чого виникли нові осередки пожежі.
  • В офісі президента Володимира Зеленського повідомили, що взяли до уваги інформацію, що пожежі на Луганщині могли спричинити обстріли бойовиків.
  • До того в штабі ООС заявили, що військові ЗСУ та рятувальники ДСНС продовжують локалізувати пожежі, “спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.