В ЄС відреагували на схвалення комітетом ВР постанови про створення і ліквідацію районів

Новини, Політика, Суспільство

В ЄС привітали схвалення профільними комітетами проекту Закону України “Про внесення змін до бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи” №3614 та проекту постанови про утворення та ліквідацію районів №3650. Відповідна заява  була оприлюднена у Twitter представництва ЄС в Україні, інформує Голос.if.uа з посиланням на УНН.

“Ми вітаємо схвалення нових районнів/округів і державного бюджетного кодексу відповідними парламентськими комітетами як важливий крок для подальшої децентралізації в Україні. Ми закликаємо до остаточного ухвалення законопроектів №3614 і №3650 у пакеті до літньої перерви”, – зазначили у представництві, адресуючи останнє речення очільнику ВР Дмитру Разумкову.

Зазначимо, напередодні комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді прийняти проект постанови про утворення та ліквідацію районів.

Крім того, напередодні комітет з питань бюджету прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти у першому читанні проект закону про зміни до бюджетного кодексу у зв’язку із завершенням адмінтерреформи.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.