У російських судах рекордна кількість справ про дезертирство − розвідка Британії

Війна, Новини, Політика

У військових судах Росії розглядають рекордну кількість справ про дезертирство, також є рекордною кількість прохань від росіян про притулок в іноземних країнах, повідомляє розвідка Великої Британії.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на розвідувальний огляді британського Міноборони за 24 квітня, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Розвідка посилається на дані російського незалежного видання “Медіазона”, яке пише, що у березні російські військові суди засудили за дезертирство рекордну кількість військовослужбовців Збройних сил Росії – 64 особи.

Загалом же з моменту “часткової” мобілізації у вересні 2022 року кількість таких справ у судах становить 7400, найбільше з них припадає на Московську область – 496.

Розвідки наголошують, що “багато солдатів, яких вдалося розшукати і які постали перед військовим судом, отримавши умовні терміни, повернулися до своїх частин і на фронт”.

Також британська розвідка зазначає, що рекордного рівня сягнула і кількість прохань про надання притулку в західних країнах від громадян Росії, які ухиляються від військової служби.

У відомстві підкреслюють, що російські солдати, в тому числі примусово призвані під час “часткової” мобілізації у вересні 2022 року, зобов’язані залишатися на військовій службі на невизначений термін з невеликою перспективою звільнення.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.