Прикарпатці у складі національної збірної тріумфували на чемпіонаті Європи з таеквон-до (фото+таблиця)

Новини, Суспільство

Здобувши 16 золотих, 11 срібних та 15 бронзових медалей, спортсмени Всеукраїнського союзу таеквон-до зайняли перше загальнокомандне місце. Це найуспішніший виступ українських спортсменів за всю історію участі у континентальних першостях за останні 19 років.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вікна.

Змагання проходили з 17 по 22 квітня у польському місті Люблін та зібрали 840 найсильніших спортсменів Європи з 33 країн. Українська збірна випередила господарів — збірну Польщі, яка здобула 14 перших сходинок, а також Румунію, що має в доробку 9 золотих медалей.

Чудово виступили на чемпіонаті Європи-2024 спортсмени з Прикарпаття. Зокрема, Лідія Приймак вдруге здобула титул чемпіонки Європи у спарингу (65 кг), а Денис Липовецький став дворазовим чемпіоном Європи у спарингу серед юніорів в ваговій категорії (60 кг). Дарія Томенчук здобула срібло” у спарингу серед юніорок в ваговій категорії 61 кг.

У другий змагальний день Андрій Томенчук виборов друге місце у ваговій категорії 45 кг, Ольга Григорчин здобула бронзу” у ваговій категорії 45 кг, так само які і Станіслав Габльовський, який був третім у ваговій категорії +65 серед юнаків.

Надзвичайно успішним був для франківських таеквондистів третій змагальний день чемпіонату, адже спортсмени допомогли юнацькій жіночій та чоловічій командам (у програмі “Спаринг”) вибороти золоті медалі та титули чемпіонів Європи-2024 у командних змаганнях. Срібну нагороду злобула юнацької команда у програмі “Спеціальна техніка”.

В складі національної збірної з командних розділів були представники Івано-Франківщини:

  • Серед юнаків: Олег Корсан, Станіслав Габльовський, Артем Тимків;
  • Серед юніорок: Лідія Приймак, Дарія Томенчук;
  • Серед юніорів: Олексій Лис, Денис ЛиповецькийАртем Самбуров;
  • У командній спецтехніці: Лідія ПриймакДарія Томенчук.

У завершальний четвертий день Артем Гаєнко здобув срібну нагороду в спарингу серед дорослих (69 кг).

Бронзові медалі здобула чоловіча команда (дорослі), до складу якої входили франківці Артур Кузьмін, Владислав Барчук, Артем Гаєнко та Марко Бойчук. Окрім того, жіноча команда (дорослі) у спеціальній техніці здобула “бронзу”, а до її складу входила Ангеліна Караваєва.

Дякуємо нашим спортсменам і тренерам за самовіданну працю. Ваші перемоги прославляють Україну. Участь української збірної профінансовано Міністерство молоді та спорту України, що дозволило відрядити на чемпіонат Європи найсильніших спортсменів України. Попри виклики воєнного часу, Ви створюєте умови для переможних виступів українських спортсменів на міжнародній спортивній арені!”, — поділився враженнями головний тренер збірної Олег Соловей.

Спортсмени представляють Івано-франківську ДЮСШ№1 обласної ради та тренуються під керівництвом ЗТУ Олега Соловʼя та ЗТУ Катерини Соловей, а також Віталія Солов’я.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.