Це як послати їм тисячу літаків і танків: легенда хокею засудив допуск РФ до Олімпіади

Війна, Новини, Політика

Легендарний хокеїст, дворазовий володар Кубка Стенлі і олімпійський чемпіон Домінік Гашек прокоментував допуск російських і білоруських спортсменів у нейтральному статусі до Олімпіади-2024 у Парижі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Гашека в інтерв’ю телеканалу “Суспільне Культура”.

За словами легенди хокею, російська влада робить все, щоб повернути російських спортсменів на міжнародну арену.

“Звичайно, у цьому задіяні гроші, але завжди потрібно питати себе, що вартує більше – мільярди доларів чи людське життя”, – зазначив Гашек.

За його словами, завдяки рішенню Міжнародного Олімпійського комітету про допуск спортсменів з РФ  та Білорусі на Олімпіаду Росія отримала чудову можливість просувати свою пропаганду.

“Це найгірше можливе рішення. Це величезні зусилля російського уряду, Путіна, всіх інших, щоб повернути росіян. Ви не уявляєте скільки це, якщо конвертувати це в гроші. Це десятки чи сотні мільярдів доларів”, – сказав він.

Він підкреслив, що це просто неймовірний поштовх для російської пропаганди.

“Дозволити російським спортсменам брати участь в Олімпіаді – це те ж саме, якби ми послали їм тисячу літаків і тисячу танків, а може навіть більше”, — наголосив Гашек.

Російські спортсмени на Олімпіаді в Парижі

Як повідомляв УНІАН, Олімпіада в Парижі (Франція) пройде з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Згідно з рішенням МОК, Росія та Білорусь як держави не можуть брати участі в іграх, але їх атлетам дозволили виступати на змаганнях.

Росіяни та білоруси зможуть виступати лише в особистих стартах, команди не будуть допущені. Національна символіка Росії та Білорусі буде заборонена – це стосується гімну, прапору та інших атрибутів.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.