Від початку року на Прикарпатті трапилось 7 ДТП, в яких за кермом були неповнолітні

Кримінал, Новини, Суспільство
Неповнолітні за кермом: поліція Прикарпаття нагадує про небезпеку та відповідальність за водіння без посвідчення водія.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Поліцію Івано-Франківської області

 З них 5 аварій, коли підлітки кермували автомобілем, та 2 – мотоциклом. Часто діти сідають за кермо транспортних засобів за мовчазної згоди своїх батьків!

Поліцейські нагадують, право керувати транспортними засобами (автомобілями, квадроциклами) можна отримати після досягнення повноліття, тобто з 18 років.

Керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії.

Аби отримати посвідчення водія, необхідно пройти курси в автошколі, а після цього – успішно скласти іспит.

Окрім цього, мотоцикл чи мопед повинен обов’язково бути зареєстрованим та мати номерний знак.

За невиконання вищезазначених вимог (наявність посвідчення водія з відповідною категорією, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та державні номерні знаки) встановлено адміністративну відповідальність.

Неприпустимо коли неповнолітні сідають за кермо автомобілів. Часто батьки, не те, що забороняють, а ще й спонукають дітей до такого порушення. Наприклад: дають машину аби поїхали в магазин, на мийку.

Поліцейські звертаються до батьків неповнолітніх! Перш ніж купувати дітям двоколісні транспортні засоби чи дозволяти їм сідати за кермо автомобілів, добре думайте про наслідки!

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.