“На цей рік обрали інший підхід”. Як у Калуській громаді допомагають війську

Війна, Новини, Суспільство

Серед головних питань, які обговорюють на сесії Калуської міської ради, залишаються рішення щодо підтримки військовослужбовців на фронті.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Андрія Найду, голову Калуської громади.

“Ми прийняли дещо інший підхід щодо їхньої підтримки цього року. Навіть попри те, що у нас забрали військове ПДФО, ми все одно залишимо у такому ж розмірі допомогу цього року, як і минулого.

Натомість ми все обмежили, скасували капітальні ремонти доріг. Залишили ці кошти на військо. Зараз ми спрямовуємо субвенції військовим частинам. Ми поставили умову, що закуповуємо дрони, РЕБи й інші речі, які спрямовуватимуться для нашої оборони.

Минулого року ми також допомагали необхідними канцтоварами, оргтехнікою, натомість цього року – все тільки для захисту”, – наголосив Найда.

Відтак, під час сесії прийняли рішення щодо спрямування одного мільйона гривень на закупівлю дронів та РЕБів.

“Є багато запитів. Звісно ж, деякі потребують доопрацювання. Скеровуємо їх назад у військову частину, але всі працюють оперативно”, – каже міський голова.

За словами посадовця, згідно із законодавством, міська рада кошти спрямовує на військову частину, яка своєю чергою й закуповує техніку та звітує.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.