Понад 70% мешканців західних областей вважають, що необхідно воювати до повної перемоги України — опитування (соціологія)

Новини, Політика

Більшість українців — 61,2% — вважають за потрібне воювати до повної перемоги України, тобто відновлення кордонів 1991 року та вступу до Європейського союзу та НАТО.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на результати соціологічного опитування всеукраїнської громадської організації «Передові правові ініціативи».

Ще 38,8% — виступають за мирні переговори з Росією та двостороннє припинення вогню.

Разом з тим, думки українців щодо того, як потрібно закінчувати війну, дещо розділилися в регіональному розрізі.

Так, серед мешканців західних областей війну «до повної перемоги» підтримують 72,13% респондентів, за переговори з окупантами — 27,87%.

Тим часом у східних та південних областях з першим варіантом погодили 51,16% опитаних, з другим — 48,84%.

Крім того, респондентів запитали їхню думку щодо нового закону про мобілізацію.

Так, 77,61% опитаних не підтримують ухвалення Верховною Радою чинного проєкту закону про мобілізацію у другому читанні. Більшість вважають, що служити мають підготовлені силовики.

Водночас майже 85% українців виходом зі складної ситуації вважають об’єднання суспільства та створення відповідної коаліції національної єдності у Парламенті та Уряді.

Довідково: опитування проводили ВГО «Передові Правові Ініціативи» (ППІ).
Опитали в Україні (крім окупованих та прифронтових регіонів) та закордоном (де найбільша кількість українських біженців) 5 329 респондентів, віком від 18 років.
Ще 50% опитали методом інтерв’ю «face-to-face» та 50% — телефоном через мобільний додаток системи «IQR», розроблений фахівцями «ППІ».
Похибка репрезентативності не перевищує 2,0%.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.