Лукашенко заявив, що не давав гарантій безпеки Пригожину, і відбілює Путіна

Новини, Політика

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що він не гарантував безпеки ватажку “ПВК Вагнер” Євгену Пригожину після його спроби організувати заколот у Росії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на білоруське держвидання Белта.

“Якщо прямо відповідати на це запитання: я і не повинен забезпечувати безпеку Пригожина. Це, по-перше. По-друге, ніколи в такому ключі розмова і не йшла” – сказав білоруський диктатор.

Він також заявив, що двічі говорив із Пригожиним про безпеку.

“Ми двічі підходили до цього. Перший раз, коли я йому дзвонив і йшли переговори, коли вони маршем ішли на Москву. Я йому кажу: “Жень, ти розумієш, ти згубиш людей і сам загинеш?” У запалі ця людина (тільки з фронту): “Чорт із ним, загину!” Я йому кажу: “Жень, я зараз тобі вишлю мотузку і шматок мила”. − “Ні, ні, ні, ні. Я так не хочу. Я героєм загину”. Ось перша розмова йшла. Другий раз, коли він приїжджав до мене з Дімою Уткіним. Я категорично їх обох попередив: “Хлопці, дивіться” – сказав лукашенко

Він також запевняє, що Путін не може стояти за замахом на Пригожина − мовляв, “дуже груба робота”.

“Я не можу сказати, хто це зробив. Я не стану адвокатом навіть у свого старшого брата. Але я знаю Путіна. Це розважлива, дуже спокійна і навіть повільна людина, ухвалюючи рішення з інших, менш складних питань. Тому я не можу уявити, що це зробив Путін, що винен Путін. Занадто груба, непрофесійна робота, якщо вже на те пішло”, − заявив Лукашенко.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.