Фінські ультраправі обрали кандидата в президенти: він замовляв напис на українському артснаряді

Новини, Політика

Фінська ультраправа партія “Справжні фіни” на партійному з’їзді в Тампере одноголосно обрала спікера парламенту Юссі Халла-ахо своїм кандидатом у президенти.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Yle.

Свою першу промову як офіційного кандидата Халла-ахо почав із критики засобів масової інформації.

“Наша партія стала об’єктом неприкритої атаки з боку ЗМІ, які бажали б бачити на чолі країни лівий уряд”, – зазначив він.

Політик зазначив, що “Справжні фіни” зазнають критики з багатьох питань, зокрема за те, що їхня політика грає на руку президенту Росії Владіміру Путіну.

На його думку, ЗМІ також неодноразово навіювали людям, що імміграція – це добре, і змушували підтримувати кліматичну політику, яка шкодить фінам, але не впливає на зміну клімату.

Юссі Халла-ахо закликає піти від залежності від Китаю, наприклад, у промисловості. Він пропонує протекціоністські інструменти на рівні ЄС, тобто захист і розвиток власного виробництва.

Нагадаємо, на початку січня на той час голова комісії у закордонних справах парламенту Фінляндії Юссі Халла-ахо замовив через український сервіс SignMyRocket напис на артилерійському снаряді, пояснивши це сприянням убивству російських військових.

Після цього, за інформацією видання Iltalehti, на допис Халли-ахо поскаржились уповноваженому з прав людини через використання мови ворожнечі.

Юссі Халла-ахо також вважає, що Фінляндія повинна прагнути до виходу з Європейського Союзу в довгостроковій перспективі, але вторгнення Росії в Україну означає, що європейська єдність має бути пріоритетом на даний момент.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.