“Мені подобаються великі калібри” – військовий 102 бригади “Гуцул”

Війна, Новини, Політика

Боєць з позивним “Гуцул” розповів, що потрібно, щоб українські гармати не струляли в нікуди.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на 102 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщина.

«Красуня» – так бійці називають її коли, вона влучає у ворожу ціль.

«Дальність стрільби становить 8600 метрів, а радіус ураження осколково-фугасним снарядом – 100 метрів, тобто осколки розлітаються на 100 метрів від місця прильоту снаряда», – показує свою гармату МТ-12 «Рапіра» командир артилерійського розрахунку «Гуцул».

«Для наведення гармати на ціль обов’язково потрібні навідник бусолі та БПЛА – без них це буде стрільба в нікуди. Щоб гармата стріляла, її потрібно постійно обслуговувати та ремонтувати. Після кожної стрільби ми чистимо її, здійснюємо підтяжку кріплень. Періодично ми забираємо її в майстерню для технічного обслуговування», – пояснює особливості своєї служби артилерист.

«Гуцул» на війні від самого початку – вже 17 місяців. Спершу був кулеметником, потім – на гарматі С-60, яка раніше була на озброєнні батальйону, потім – на «Рапірі». Підготовку проходив в артилерійському центрі.
«Мені подобаються великі калібри, і я б дуже хотів, щоб нам дали «сімки»(американська гаубиця М777), або хоча б Д-20, Д-30. У них більші і дальність, і радіус ураження, який становить 200 метрів проти 100 метрів «Рапіри».

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.