Єрмак про саміти миру й переговори: Росію треба буде залучати при закінченні війни

Війна, Новини, Політика

Після зустрічі у Саудівській Аравії, що відбулася в ці вихідні, Україна планує провести два ключових саміти щодо “формули миру”, а Росію до переговорів залучать на етапі закінчення війни. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на главу Офісу президента України Андрія Єрмака під час спілкування з журналістами в Києві в понеділок.

“Перший саміт – установчий, на ньому учасники мають затвердити за основу “формулу миру” Зеленського з 10 пунктів… Другий саміт, підсумковий, повинен буде зафіксувати завершення війни”, – Єрмак.

За словами Єрмака, у проміжку має відбутися кілька самітів за напрямками – за кожним із пунктів “формули миру” президента Володимира Зеленського, де будуть розроблені шляхи їх виконання.

Єрмак натякнув, що фінальний саміт може передбачати участь Росії.

“Ми не обговорювали у Джидді будь-які терміни можливих переговорів з Росією. Але на момент закінчення війни необхідно буде залучати Росію”.

Єрмак підкреслив, що без виконання пункту про виведення військ Росією з України цей план – неможливий.

“І нас у цьому підтримали… Зокрема, представник Німеччини чітко сказав: ми не можемо допустити навіть думки про заморожений конфлікт та про те, що не будуть виведені війська”, – сказав керівник Офісу президента України.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.