Прикарпатець переправляв ухилянтів за кордон, як водіїв міжнародних перевезень

Кримінал, Новини, Суспільство

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру керівнику підприємства за фактом незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

За даними слідства, підозрюваний працевлаштовував чоловіків призовного віку на власне підприємство та вносив дані про них у систему «Шлях». Як наслідок, потенційні ухилянти могли безперешкодно виїхати за кордон під виглядом водіїв міжнародних перевезень. Схему викрили на Львівщині.

Під час санкціонованих обшуків у помешканні підприємця виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, документацію, печатки, чорнові записи, мікроавтобуси. Усі вилучені речові докази скерують на експертизу.

На цей йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб, зокрема з-поміж посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Львівської області за оперативного супроводу співробітників Департаменту карного розшуку Нацполіції України та Головного оперативно-розшукового відділу 7 прикордонного загону Державна прикордонна служба України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.