На Прикарпатті від кору провакцинували понад 2,5 тисячі дітей

Здоров'я, Новини, Суспільство

Івано-Франківська область посідає перше місце за абсолютним показником імунізації від кору.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Обласного центру контролю та профілактики хвороб, головний державний санітарний лікар області Руслан Савчук під час зустрічі з головою ОВА Світланою Онищук та її заступницею Людмилою Сірко.

«На останню звітну дату Івано-Франківська область посідає перше місце за абсолютним показником імунізації від кору.
Йдеться про 2 511 провакцинованих дітей за період з 17 липня поточного року», – звернув увагу медик.
Руслан Савчук ознайомив Світлану Онищук та Людмилу Сірко з умовами зберігання та процесом доставляння вакцини в райони області.
«Наша установа отримала від Міністерства охорони здоров’я та міжнародних партнерів спеціалізований транспорт для доставляння вакцини з дотриманням холодового ланцюга.
З власних надходжень у центрі контролю та профілактики хвороб вдалося обладнати приміщення з холодильним обладнанням для зберігання вакцинальних препаратів.
Окрім того, ми встановили генератор потужністю 85 кіловатів, який зможе забезпечити як роботу обладнання, так і функціонування нашого центру на випадок перебоїв з електропостачанням», – наголосив Руслан Савчук.
Очільниця Прикарпаття відзначила високі досягнення та важливість роботи установи щодо функціонування системи громадського здоров’я в області.
«Вкрай важливо, що в Івано-Франківську працює потужний центр контролю та профілактики хвороб, який оснащений найсучаснішим обладнанням.
Ми маємо всі можливості, щоб їхати до людей, вакцинувати людей, оглядати та консультувати людей, цим самим дбаючи про здоров’я прикарпатців і всіх, хто приїхав до нас в область», – зазначила Світлана Онищук.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.