У Франківську обдарованим студентам виплачуватимуть 2500 гривень стипендії

Новини, Суспільство

На таку сусу стипендії можу розраховувати 100 франківських студентів. Список кандидатів подаватиме заклад вищої освіти за погодженням із органом студентського самоврядування.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на сторінку міського голови.

Рішення про щомісячні стипендії для обдарованих студентів франківських вишів підтримали депутати на сесії міської ради.

«Це заохочення для нашої молоді. Адже найбільшим нашим досягненням буде те, коли молодь навчатиметься у вишах нашої громади, отримає якісні знання та залишиться працювати тут на розвиток України. Тож маємо боротися за кожного учня і кожного студента. А тому вже сьогодні дбаємо про створення умов, щоб школярі нашої громади ставали студентами у наших закладах вищої освіти. Та, щоб Івано-Франківськ ставав привабливим для студентської молоді з інших регіонів», – наголосив Руслан Марцінків.

Отримати стипендію можуть студенти, які навчаються на денній та дуальній формах навчання в закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації усіх форм власності та юридично зареєстровані на території Івано-Франківської громади.

Сума стипендії становитиме 2 500 гривень. До 1 листопада заклади подаватимуть у Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради інформацію-заяву про участь та загальну кількість студентів денної форми навчання освітнього рівня бакалавр та магістр.

За словами міського голови, кількість студентів, які претендуватимуть на призначення стипендії, від кожного закладу вищої освіти визначатиметься пропорційно до загальної кількості студентів денної та дуальної форм навчання освітнього рівня бакалавр та магістр.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.