Порушення кордону Польщі білоруськими гелікоптерами: у НАТО вперше відреагували

Війна, Новини, Політика

НАТО уважно стежить за ситуацією вздовж своїх східних кордонів після того, як військовими гелікоптерами Білорусі порушили повітряний простір Польщі у вівторок 1 серпня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду“, з посиланням на TVP Info та їхні джерела в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

За словами співрозмовника телеканалу, НАТО перебуває “в тісному контакті з польською владою” щодо інциденту з білоруськими гелікоптерами на кордоні.

“Ми будемо продовжувати робити все необхідне, щоб гарантувати, що вся територія Альянсу залишається в безпеці”, – додало джерело.

Напередодні ввечері Міноборони Польщі підтвердило порушення польського повітряного простору з боку Білорусі двома гелікоптерами.

Спершу офіційна Варшава заперечувала факт порушення повітряного простору, але пізніше пояснила, що перетин кордону відбувся в районі міста Біловежа на дуже низькій висоті, й це ускладнило виявлення гелікоптерів радіолокаційними системами.

У відповідь на інцидент міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак віддав наказ про збільшення кількості військових на кордоні і розгортання додаткових сил і засобів, зокрема бойових вертольотів.

Після інциденту до МЗС Польщі викликали тимчасового повіреного у справах Білорусі, якому польська сторона висловила рішучий протест.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.