До Росії вивезли понад 700 тисяч українських дітей – Львова-Бєлова (відео)

Війна, Кримінал, Новини, Політика

Росія з початку повномасштабного вторгнення «прийняла» близько 4,8 мільйона жителів України, з них понад 700 тисяч – діти, йдеться в доповіді російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Радіо Свободу.

За інформацією так званого омбудсмена, більшість українських дітей приїхали до Росії з батьками чи іншими родичами.

@gudzinskiyrost #діти #дети #путин #марія_белова #львова_белова #Україна #война #мелітополь🇺🇦 #залужний🥰❤️ #контрнаступ #війна #зсу #зсу #наступ #перемога #победазанами🇺🇦🙏 #россия #росія ♬ Icarus – Position Music

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі 17 березня видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у відповідальності за незаконну депортацію дітей із окупованих територій України до Росії.

Згідно з документом Львової-Бєлової, на територію Росії також «прибули» близько 1,5 тисячі вихованців установ для дітей-сиріт або батьків, які залишилися без піклування: 288 дітей з території, контрольованої угрупованням «ДНР», були влаштовані в Росії в прийомні сімʼї. Діти з територій під контролем угруповання «ЛНР», як стверджується, повернулися до своїх установ, проте згодом 92 дитини також були влаштовані до російських родин. З квітня до жовтня 2022 року в російські прийомні сімʼї влаштували ще 380 дітей з Донбасу, які, як мовиться в документі, залишилися без піклування батьків.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.