Зеленський підтримав петицію про повернення декларування

Новини, Політика, Суспільство

Президент Володимир Зеленський схвалив петицію, яка вимагає відновити обов’язок депутатів та інших посадовців декларувати свої статки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на сайт президента, голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давида Арахамія в Telegram

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну і введення в країні воєнного стану з українських посадовців тимчасово зняли обов’язок декларувати статки.

Це не сподобалось колишньому політику, а нині військовослужбовцю Олексію Гриценко. Він написав президентові петицію, де заявив, що таке послаблення дозволяє чиновникам займатися корупцією під час війни, тому декларування необхідно повернути. Петицію підтримали більше 25 тисяч українців.

У своїй відповіді Зеленський подякував Гриценку “за активну громадянську позицію та небайдужість” і сказав, що на розгляді Верховної Ради зараз є законопроєкт, який поверне декларування в Україну.

Автор законодавчої ініціативи голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що його законопроєкт №8071 уже включено до порядку денного дев’ятої сесії Ради. До того ж створено робочу групу, щоб якнайшвидше забезпечити його ухвалення.

Нардеп нагадав, що напередодні законопроєкт підтримали посли G7.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.