“Це велика помилка”: Байден різко відреагував на припинення участі РФ в ядерному договорі

Війна, Новини, Політика

Тепер США не можуть контролювати дії Росії щодо збільшення ядерного потенціалу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на УНІАН.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден різко відреагував на рішення Росії призупинити свою участь в останньому американсько-російському договорі про контроль над ядерними озброєннями. Як повідомляє AP, очільник США назвав такий крок “великою помилкою”.

Це були перші слова Байдена після того, як Путін у промові 21-го лютого оголосив про таке своє рішення. Вже 22 лютого Рада Федерації проголосувала за закон про припинення участі РФ в договорі про стратегічні наступальні озброєння.

Такий крок буде негативно впливати на контроль США над російською ядерною діяльністю. Відзначається, що РФ припиняє свою участь у договорі про СНО, але не виходить із договору.

Ще минулого року угода про ядерний договір між США і Росією могла втратити свою чинність: тоді обидві сторони звинувачували одна одну у порушенні умов. Щоправда, у той момент вдалося врегулювати суперечності.

Байден прокоментував дії Путіна у Варшаві після приїзду до президентського палацу на саміт Бухарестської дев’ятки. Цей саміт був останньою подією для президента США під час його чотириденного візиту до України та Польщі.

Росія призупинила участь у договорі СНО

Як відомо, наприкінці січня США звинуватили Росію в порушенні ключової Угоди про контроль над ядерними озброєннями через відмову допустити інспекторів на свої ядерні об’єкти.

21 лютого президент РФ Путін оголосив про тимчасову зупинку участі у договорі з США про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО). 22 лютого відповідний законопроект повинні розглянути в Держдумі.

У Штатах це рішення назвали “вкрай невдалим і безвідповідальним”, а в Північноатлантичному альянсі закликали переглянути його.

Прес-секретар прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака назвав це ще одним прикладом того, як Путін ставить під загрозу глобальну безпеку заради політичної вигоди.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.