Оперативні зведення з фронту станом на 30.06.2022 щодо російського вторгнення (відео)

Новини, Політика

Військові комісаріати Брестської та Гомельської областей Білорусі вивчають можливості  провести   приховану мобілізацію населення.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на щоденний портал Воїн-інфо.

На Лисичанському напрямку противник, за підтримки артилерії, намагається блокувати   Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Лисичанська, Верхньокам’янки та Сіверська. Завдав авіаудару неподалік Вовчоярівки. Веде наступ поблизу Верхньокам’янки та штурм  в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Берестового, Покровського і Званівки та авіаційний удар в районі Покровського. Українські воїни зупинили наступ та завдали окупантам значних втрат в районах населених пунктів Клинове і Новолуганське, а також відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС. В обох випадках ворог відійшов.

Росіяни продовжують вести наступальні операції на північ від Харкова – це вказує на те, що Кремль має  амбіції щодо територій, окрім Донецької та Луганської областей.

Росіяни атакували українські підрозділи у відвойованих населених пунктах Херсонщини, ЗСУ ворожу атаку відбили.

ЗСУ вразили на Зміїному ще один  ворожий зенітно гарматно-ракетний комплекс  “Панцир – С1”.

В рамках найбільшого з 24 лютого обміну полоненими Україна повернула 144 військових, з яких 95 захисників “Азовсталі”.

Російський президент Володимир Путін заявив, що не вважає терактом влучення російської ракети до ТЦ “Амстор”, де загинуло понад 20 людей, десятки поранених і безвісти зниклих. За його словами, армія РФ не стріляє по цивільних об’єктах, а їхня “високоточна зброя” досягає цілей.

Інсайдери повідомляють, що заступник керівника РНБО РФії Медведєв напився у Кремлі та намагався вчинити самогубство написавши кілька варіантів передсмертної записки.

Фінляндію та Швецію офіційно запросили до членства у НАТО.

Дніпропетровщина: Росіяни поцілили в склад і знищили 40 тонн зерна.

Бельгія більше не видаватиме росіянам туристичні візи.

Сирія вирішила визнати “незалежність” контрольованих Москвою псевдореспублік “ДНР” і “ЛНР” на українських територіях.

У травні російський автопром показав падіння виробництва легкових автівок на 96,7% у річному вимірі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.