Одещину повністю звільнено від окупантів, – речник ОВА

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Після втечі ворога з Зміїного звільнено с. Біле, розташоване на цьому острові.

Про це у відеозверненні повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук,інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Одеська область повністю звільнена від окупантів. Ворога вибили з селища Біле Ізмаїльського району, що розташоване на о. Зміїний.

“Вітаю Одеську область з повним звільненням від російських окупантів. Дай Боже так по всій Україні”, – повідомив він.

С. Біле належить до Вилківської ОТГ.

“Розташований на острові Зміїний, він знаходиться в 37 кілометрах від узбережжя – дельти Дунаю. Офіційно селище заснований в 2007 році. Тоді статус селища отримали житлової та господарський комплекс наукової дослідної станції Одеського національного університету”, – йдеться на сайті Вилківської громади.

Оскільки українські захисники вибили окупанта з острова Зміїний, тепер Одеська область є повністю вільною від ворога.

Карта

Фото: вікіпедія

Карта

Останніми днями російська армія кілька разів атакувала саме Ізмаїльський район Одещини. Частина ракет успішно збивалася ППО. Вчора ввечері ворог двічі вдарив по узбережжю Ізмаїльського району.

В списку окупованих громад станом на травень у Одещини була тільки одна – Ізмаїльська.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.