Держатомрегулювання припиняє дію двох угод з росією у сфері ядерної безпеки

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Припиняється з співробітництво з Федеральним наглядом росії за ядерною та радіаційною безпекою.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Держатомрегулювання.

Державна інспекція ядерного регулювання України припиняє дію низки угод з рф у сфері ядерної безпеки.

 Припиняється дія таких міжнародних договорів:

  • Угоди про співробітництво між Міністерством охорони навколишнього природного середовища і ядерної безпеки України та Федеральним наглядом росії за ядерною та радіаційною безпекою (підписана у  Відні 19 вересня 1996 року);
  • Угоди між Державним комітетом ядерного регулювання України та Федеральним наглядом росії з ядерної й радіаційної безпеки про обмін інформацією і співробітництво у сфері регулювання безпеки при використанні ядерної енергії в мирних цілях (підписана у Москві 14 серпня 2002 року).

Наказ про припинення договорів узгоджений з Міністерством закордонних справ, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів та міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Бекграунд. Нагадаємо: ще у березні НАЕК «Енергоатом» повністю відмовився від закупівлі російського ядерного палива.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.