Від 3 до 9 років: табір на все літо влаштовує освітній центр “Айстра” у Франківську (фото)

погода, Суспільство

Літній міський табір в Івано-Франківську для діток віку 3-9 років до 16 вересня відкрив освітній центр “Айстра”.

З 20 червня до 16 вересня освітній центр “Айстра” працюватиме в режимі кризової підтримки дітей, які зазнали наслідків війни, інформують на сторінці центру у фейсбуці.

“Ми запрошуємо малят 3-9 років (для найменших можлива присутність батьків поруч). Школярам молодших класів у нас буде не менш цікаво, ніж малюкам! Ми запрошуємо до пригод братиків та сестричок разом”, – кличуть франківців і переселенців.

В програмі табору:

– зустрічі для дітей тричі на тиждень;

– вечірній сімейний спів (один раз на тиждень).

“Сподіваємося на те, що поступово до нас залучатимуться нові фахівці та кількість зустрічей збільшиться!” – додають у центрі.

Принцип роботи – відкритість для всіх охочих, але з умовою дотримання учасниками правил, прописаних для батьків (вчасна реєстрація, вчасне приєднання, не користуватися мобільними пристроями під час процесу тощо).

“Умови участі – донейти за можливості. Скрутне фінансове становище не має бути причиною для того, щоб ваша дитина не прийшла до нас, будемо вдячні за допомогу в підготовці, прибиранні, інформуванні та інших активностях”, – пояснюють організатори.

Від 3 до 9 років: табір на все літо влаштовує освітній центр "Айстра" у Франківську 2

Загальний ритм тижня:

  • Понеділок, 9:00-12:00 – прогулянка в парку (вільна гра), спільний перекус в парку, живопис акварельними фарбами по вологому папері/малювання восковими крейдами;
  • Середа, 9:00-12:00 – прогулянка в парку (вільна гра), спільний перекус в приміщенні, ліплення з воску;
  • Четвер, 17:30 – сімейні співи та спільне чаювання (в приміщенні)
  • П’ятниця 9:00-12:00 – прогулянка в парку, вільна гра, перекус, рукоділля (за один майстер-клас дитина робить одну поробку або має можливість забрати її додому та доробити там).

“З 19 вересня, якщо це буде можливо, ми перейдемо в режим роботи садочка, як це було до 24 лютого: з можливістю відвідування повний день, половину дня, тричі на тиждень половина дня. Якщо ваш малюк ще не ходив до садочка, літній табір стане гарним адаптаційним періодом та восени буде лекго перейти в садочковий режим”, – зазначають в центрі.

Від 3 до 9 років: табір на все літо влаштовує освітній центр "Айстра" у Франківську 3

Локація: парк Шевченка, приміщення садочка – поруч зі входом в парк.

Робота в умовах війни. В садочку є підвальне приміщення, яке виконує роль сховища.

“На жаль, доведеться переривати активність та спускатися в сховище, де буде особлива діяльність та можливість загорнулися в плед, випити чаю, послухати казку чи поспівати разом. Парк знаходиться поруч з приміщенням садочка, тому навіть від найвіддаленіших точок, де ми гуляємо з дітьми, відстань до сховку – до 10 хвилин пішки дитячим темпом. На жаль, наша реальність сьогодні така, що тривоги переривають діяльність, але ми можемо робити правильні дії спокійно та вчити цьому дітей”, – інформують батьків.

Рекомендований внесок: 280 грн за день при оплаті в день зустрічі.

800 грн – три зустрічі (тиждень) наперед;

1000 грн – чотири зустрічі (наприклад, чотири понеділка) наперед;

2600 грн – місяць (12 зустрічей) наперед.

Керівниця проєкту – засновниця Освітнього центру «Айстра» Віталіна Маслова, вальдорфський педагог, художниця, художня терапевтка.

Заняття проводитиме Наталя Полетаєва, педагог, яка вимушена була тимчасово виїхати з міста Харків. До 24 лютого Наталя працювала помічницею вихователя в вальдорфському садочку.

Всі художні матеріали, гігієнічні засоби, користування аптечкою за потреби, чай, бутильована вода, прибирання приміщення, орендна плата та оплата комунальних послуг входять в оплату.

Як взяти участь? Заповнити заявку.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.