Суд арештував корпоративні права підприємств, які фінансували війну проти України

Економіка, Кримінал, Новини, Суспільство

В управління АРМА передали корпоративні права підприємств на 65 млн грн, які фінансували збройну агресію проти України, повідомляє Офіс генерального прокурора, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Арешт накладений на корпоративні права та майно 11 юридичних осіб, а також на об’єкти нерухомості, транспортні засоби та спеціальну техніку на суму понад 65 млн грн.

За даними слідства, бенефеціарний власник підприємств – громадянин РФ, організував на території України незаконний видобуток та переробку корисних копалин з експортом до країни-агресора.

Він ухилився від сплати податків шляхом заниження ціни на продукцію у податковій звітності. У подальшому, одержані злочинним шляхом грошові кошти виводив та знімав їх на території РФ, фінансуючи збройну агресію проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного видобування корисних копалин, ухилення від сплати податків, а також легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 240, ч. 3 ст. 212 ч. 3 ст. 209 КК України).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.