Україні передали тіла загиблих солдатів

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Операція пройшла у Запорізькій області за співпраці силових структур.

На Запоріжжі пройшла чергова операція з передачі тіл загиблих військовослужбовців, інформує щоденна онлайн – газетаГолос ІФ  з посилання на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Україна повернула тіла 35 своїх захисників”, — зазначили в міністерстві.

Операцію провели у співпраці з Уповноваженим з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Головного управління розвідки Міноборони, СБУ, Генштабу ЗСУ та інших силових структур України.

“Процес повернення тіл загиблих українських військових триває, він проходить відповідно до норм Женевської конвенції”, — наголосили в міністерстві.

Нагадаємо, станом на 14 червня Україні вдалося повернути 284 тіла загиблих на “Азовсталі” військовослужбовців. Минулого разу обмін тілами загиблих військових також відбувався у Запорізькій області. Угоду про обмін досягнули під час переговорів.

Наприкінці травня глава “Укрзалізниці” Олександр Камишін заявив про те, що в різних містах України у вагонах-рефрижераторах зберігаються тіла 270 мертвих російських солдатів. За словами Камишіна, у компанії сподіваються, що російське керівництво чи матері загиблих окупантів заберуть тіла, проте таких звернень поки не надходило. Глава компанії припускав, що причиною цього може бути інформаційна блокада, внаслідок якої багато росіян так і не дізналися, що їхніх дітей відправили на війну.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.