Український суд заарештував мільйони російського олігарха

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство
Як повідомляє Бюро економічної безпеки, власники підприємства намагалися уникнути санкцій та націоналізації і планували вилучити власні активи за фіктивними угодами.
Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  .

За поданням БЕБ суд арештував активи на суму 53,4 млн грн.

За даними Економічної правди, йдеться про російського підсанкційного олігарха Михайла Фрідмана. Він разом з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, що є «дочкою» міжнародної групи IDS Borjomi International.

В Україні вказане підприємство є імпортером мінеральної води «Боржомі», представленої брендами «Моршинська» та «Миргородська».

Нагадаємо, Фрідман є уродженцем Львова, має громадянство рф та Ізраїлю, а також є співвласником і головою наглядової ради консорціуму «Альфа-Груп», куди входить український «Альфа-банк». Раніш ми писали, що він розмірковував, чи не відмовитися йому від російського громадянства, – аби вийти з-під санкцій та зберегти контроль над «Альфа-банком».

Також ми повідомляли, що Михайло Фрідман веде переговори щодо отримання українського громадянства та перереєстрації свого бізнесу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.